PROJECT PAGE

The 2,000 square foot space was fitted out with a business lounge for its 400 plus apartment dwellers. An existing room on the mezzanine level was converted from private office space to a place for working and lounging and/or meeting your neighbors. The large conference room seats twenty four and can be rented for meetings and events. The open floor plan consists of three areas that can be rearranged for flexibility to accommodate various events. The study lounge has lower ceilings, while the larger lounge with a waterfall-edge bar has taller ceilings. It is separated from the conference room with a glass wall that allows daylight to penetrate into the space. At the front entrance is a seating area with a television for game day viewing parties, and a catering kitchen.

Brushed bronze accents that pay homage to the rich jewel tones of the rest of the building’s interior are seen in the hardware and lighting. 

ARCHITECTS: STANEV POTTS ARCHITECTS
EXPECTED COMPLETION: DECEMBER 2019
ROLE: DESIGNER + PROJECT MANAGER

The Five story home with roof deck is located at the rear of an existing historic brown stone on Spruce Street in the Rittenhouse neighborhood. The site once housed an under-utilized garage on a steep incline. The house’s kitchen and dining room are located on the lowest level (below grade) off the sunken courtyard between the existing apartment building and the new single-family home. The second through fourth floors each have a full bath and bedroom with windows on both the front and back wall that provides ample light for a spacious feeling in a small footprint. The living room on the first floor opens onto a patio on the seldom used, narrow Manning Street. Additionally, a vehicle can pull onto the patio, which is where the main entrance to the home is. 

ARCHITECT: ARCHITECT: CLAFLEN ASSOCIATES, ARCHITECTS + PLANNERS
COMPLETED: MARCH 2017
ROLE: SENIOR PROJECT MANAGER

 

 

Through several board meetings, site visits, and analysis of the existing building and neighborhood, a program and masterplan was created to accommodate three separate congregations on the organization’s two sites. Since the site in Chinatown also serves as a community center, the challenge was in balancing open space for outdoor activity, while providing enough programmed space for the expanding congregation at present and its future. This study included researching nearby properties in the neighborhood for possible expansion, with an  in-depth Chinatown Community site analysis. A final 80-page booklet with the neighborhood analysis, and two schemes for each site were developed to schematic level, but with much detail to code, accessibility, and structural feasibility.

ARCHITECT: CaVA Architects LLC
COMPLETED: FALL 2017
ROLE: DESIGN CONSULTANT

 

 

As a consultant, I worked with CaVA, PIDC, and CVMNext researching and designing several scenarios for development opportunities in the Historic Core of the Philadelphia Navy Yard. The focus was on transforming the two largest remaining Navy-era buildings and their adjacent sites. I also provided a three dimensional perspective of the schemes by creating both digital models and diagrams for the potential development.

ARCHITECT: FVHD ARCHITECTS + PLANNERS
COMPLETED: JULY 2015
ROLE:    INTERN ARCHITECT, Assisted with Schematic Design through Design Development, creating 
models and renderings for community meetings


The addition of 37,000 SF to the existing elementary school building provides better vehicular access, separate from the school entrance, administration and registration. A combination of community use and academic spaces were designed to integrate numerous state-of-the-art design, technology, security and mechanical system features. The project was designed and built to meet LEED Silver sustainability standards.

ARCHITECTS
MARTIN ARCHITECTURAL GROUP 
+ KJO ARCHITECTS
COMPLETED: JANUARY 2014 (SCHEMATIC + ZONING APPROVAL)

ROLE: I was the Assistant Project Manager on the project working directly with the Architect and Client through schematic design, the neighborhood review process, and zoning approval.

The corner site was a compilation of uninhabited land parcels that were then developed with eight row houses in the Northern Liberties Neighborhood, creating an appropriate density. Through strategic planning and creative problem solving,several renderings, elevations, and plans were completed for accurate representation for both the RCO meetings and zoning board hearing. Successful zoning was achieved and several variances were attained. 

The 2,000 square foot space was fitted out with a business lounge for its 400 plus apartment dwellers. An existing room on the mezzanine level was converted from private office space to a place for working and lounging and/or meeting your neighbors. The large conference room seats twenty four and can be rented for meetings and events. The open floor plan consists of three areas that can be rearranged for flexibility to accommodate various events. The study lounge has lower ceilings, while the larger lounge with a waterfall-edge bar has taller ceilings. It is separated from the conference room with a glass wall that allows daylight to penetrate into the space. At the front entrance is a seating area with a television for game day viewing parties, and a catering kitchen.